15. sept 2010

Märkmed Silvia kudumiseks / Notes for knitting Silvia

Tervitusi Ameerikast! Olen kodus tagasi, väsinud ja rahul üheaegselt. Seda viimast muuhulgas seetõttu, et  tulin tagasi suure kohvritäie lõnga, raamatute ja varrastega.

Asjalikult ka. Oma ämmale kootud Silvia postituses mainisin märkmeid, mida olin juba esimese kudumisel teinud. Need olid mulle sel korral üsna suureks abiks ja lillysmuuli ettepanekul panen need teiste kudujate tarbeks siia kirja. Võibolla aitavad need järgmisi kudujaid.

- Kui tahad pikka mantlit, järgi etteantud koetihedust! Ma tegin väiksemate varrastega ja peenemast lõngast ning välja tuli pikemat sorti kampsun.

- Tõsta kõikide tükkide serva ääresilmused kudumata ära, nii on parem kokku õmmelda ja eriti esitükkide servad jäävad ilusamad. Tegin sama ka lillede õielehtede puhul, hiljem õmblesin need  läbi ääresilmuse kinni ja leht jäi "ruumilisem".

- Lilled jäävad ilusamad kui õielehti õmmelda vaheldumisi, mitte üksteise järel, nii on neid ka parem paigutada.

- Palmikute puhul kipub juhtuma, et kõige vasakpoolsem ääresilmus jääb teistest suurem, sel juhul aitab kui palmiku parempidisele silmusele järgnev pahempidine silmus a) kududa keerdsilmusena, b) tõsta üldse kudumata ära ja siis pahempidisel real silmus üles korjata või b) kududa hästi tugevalt. Palmik tuleb ilusam ka abivarrast kasutades.

- Võib juhtuda, et kapuutsile tuleb ridu juurde kududa, minul piisas 18st. Kapuutsi välimust need lisaread ei muuda.

- Käeaugu juures kahandasin teistmoodi, parempidisel real pahempidi. Vajadusel jäi ka kaks pahempidi silmust kõrvuti, aga nii jäi kahandus kõige ilusam.

- Lõnga jätka tüki servas või palmiku taga, siis saab lõngaotsad kõige paremini ära peita.

Head kudumist!


Notes I made while knitting Silvia.


 
Kohtumiseni!
Until next time!

3 kommentaari:

  1. tere sooviksin seda kampsunit ka kududa aga ei leia mustrit kusagilt ehk oskate soovitada

    VastaKustuta
  2. Tere Kristi, mustrit on võimalik osta siit: http://www.twistcollective.com/collection/index.php/component/content/article/60-winter-2008-patterns/147-sylvi-by-mari-muinonen

    Link Ravelryle: http://www.ravelry.com/patterns/library/sylvi

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails