22. sept 2012

Esimene soe müts / First warm hat

Ilmad läksid ootamatult jahedaks ja Anneliisile oli mütsi vaja. Võtsin ette selle õpetuse ja hakkasin kuduma. Väga hästi pähe istuv müts tuli välja,  kõrvaklapidki on täpselt õige koha peal. Vajadusel mahub õhuke müts veel alla ka.


Rombimuster on Chie Kose mustrikogumikust, et asi lõbusam ja värvilisem oleks, tikkisin vaba käega natuke  peale ka. Lõngaks Debbie Bliss Cahmerino Aran, seda kulus täpselt üks tokk. See on väga pehme ja mõnus lõng, imikule hästi sobiv. Kootud 4.5 mm vardaga.    


Lõnga jäi üle ja nii tegin juurde ka paari kindaid. Pöialdega ei hakanud vaeva nägemagi, sest nii pisikesel on ju ilma mugavam. Kinnastele kudusin külge paela, siis on hea neid varrukatest läbi pista ja üks ei lähe kaduma ka.  


Weather got suddenly colder and Anneliis was in a need of new hat. I used this pattern as a base, as you may see my one is quite different from the original. Diamond shape pattern is from Chie Kose pattern collection. Knitted from Debbie Bliss Cahmerino Aran (exactly one skein), its very soft yarn. Needles 4.5 mm.  


As there was enough yarn, then I knitted also pair of tiny mittens. They don't have dumbs as it is more convenient without. Mittens are connected with i-cord, so will not one of them get lost.  


Ilusat alanud sügist kõigile!
Happy autumn!

Monika

7 kommentaari:

  1. Nii armas komplekt! Ja tikand paneb i-le täpi.

    VastaKustuta
  2. On tõesti armas komplekt! Tikand oli hea mõte, annab palju juurde. Ilusat sügist!

    VastaKustuta
  3. Ilus komplekt! Ja nii tubli emme, võtab kohe vardad pihku, kui ilm külmaks läheb, mitte ei torma poodi mütsi ostma :)

    VastaKustuta
  4. Väga ilus müts, tikandi pärast olen lausa kade - nii hakkab silma. ja mul on rõõm tõdeda, et hoolimata muude ühiskondade mõjudest oled sina ikka ehe Eesti ema - ikka kindad paelaga kokku ja varrukatest läbi :D

    VastaKustuta
  5. Pisikesed komplektid on nii armsad :) Ja tikand on ilus :)

    VastaKustuta
  6. Aitäh Trrinu!

    Suur tänu Helen ja Ülle, ma ise vaatasin ka, et ilma tikandita oli kuidagi "lahja".

    Aitäh Alleraa :)

    Suur tänu Barbaara Lohe, no ikka olen Eesti emme, kellel lisaks paelaga kinnastele lapsed talvel ka sukkpükse kannab :)

    Tänud Helle, pisikesed asjad ja tõesti nunnud.

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails