20. okt 2010

Islandi rätik / Islandic Lace

Septembri alguses alustati Mustrimaailma foorumis salakudumise projektiga. Muster oli jaotatud 6 osaks ja viimase neist saime kätte sel esmaspäeval. Juba poole pealt oli selge, et tulemas on kolmnurkne rätik, kuid milline just jäi kuni lõpuni mõistatuseks. Lõpuks selgus, et mustriks oli  Sigrídur Halldórsdóttir'i Icelandic Lace Shawl. Muster ilmus esmakordselt 1996 Piecework ajakirjas, praegu on tasuta kättesaadav Knitting Daily  lehel (nõuab tasuta registreerimist).


Kootud Jõgeva villavabriku punasekirjust 8/2 lõngast, varrastega 3.5 mm. Suurus 180 x 75 cm. Lõngakulu u. 270 grammi.


At the beginning of September began "secret knitting" in Mustrimaailm forum. The pattern was divided into 6 pieces and the last one was reveled this Monday.  You could guess that it will be triangular shawl from 4th, but how exactly it will look like was secret until the end.

Mine is knitted from Jõgeva Woolfactory yarn with needles 3.5 mm. Size 72' x 30'. It took about 270 grams yarn. The pattern we followed was was Icelandic Lace Shawl by Sigrídur Halldórsdóttir. It was published in Piecework magazine in 1996 and now is available for free download at Knitting Daily webpage (you need to register for free).

Suur aitäh Kaisukale suure töö ja vaeva eest! 
Thank you Kaisukas for lots of work!



Kohtumiseni!
Until next time!

7 kommentaari:

  1. "Ood punasele". ;) Rätik on suurepärane. Uurisin kohe lähemalt- mustrid rätis on väga hästi kooskõlastatud. Kujutan ette, kuidas rätti oli põnev kududa- kurssi hoidis üleval teadmatus.
    Rätik on imekaunis.
    Sellest sügisest sai ka minust kolmnurkse punase rätiku kandja- kael, kurk, rindkere nii hästi soojas.
    Oh, ilus sall Sul kootud.

    VastaKustuta
  2. Fantastiline!!!!!!
    ja et punane, siis 5++++++ saad juurdegi, sest minugi selle sügise värv on pu-na-ne :)))

    VastaKustuta
  3. Imeilus!!! Mul on see sall juba ammu arvutisse salvestatud, aga enne sinu salli nägemist ei pidanudki seda nii eriliseks. Aga nüüd....sinu oma nägemine tekitas minus tuhina hakata lõnga otsima:)Väga kaunis on sinu oma!!!

    VastaKustuta
  4. Diana, Malle, Nele, rion, Tiina ja Ülle, suur, suur aitäh teile heade sõnade eest!

    Nele ja Tiina - punane on juba mitu aastat minu vaieldamatu lemmik, vahel kasutan küll teisi värve ka, aga ikka ja jälle pöördun punase juurde tagasi. See annab jõudu ja teeb tuju heaks.

    Ülle - tegelikult oli minulgi see muster juba ammu arvutisse salvestatud ja tegemisjärjekorda pandud, kuidagi aga ei saanud nii kaugele. Suur oli mu üllatus, kui lõpuks selgus, mida kudusin :)Ilusat kudumist!

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails