30. aug 2015

Lumemarja rätik ehk Mustrimaailma salakudumise rätik / Snowberry Scarf aka KAL in Mustrimaailm forum

 

Ma polnud tükil ajal ühtegi pitssalli kudunud ja kui Mustrimaailma foorumis kuulutati välja uus pitsiline salakudumine, siis ma kohe pidin osa võtma. Vastavalt juhendile varusin Haapsalu salli lõnga (Reesi käest ostetud), peoga pärleid ning 2.5mm vardad (õpetuses oli 3mm). Varras oleks võinud küll natuke suurem olla, kuid ei kurda, ilus tihe rätik tuli. Eriti meeldib mulle see keskmine parempidine vahekude. 
Ma polnud kunagi enne pärleid sisse kudunud ja kuigi sellega oli natuke mässamist, on tulemus  igati vaeva väärt ja proovin kindlasti veel, sest pärlid teevad iseenesest lihtsa kudumi erilisemaks. 
Originaalis oli lõpukordusi kaks, mina tegin kolm, sest rätt oli natuke väike. Ääresakid oleksid võinud suuremad tulla, võibolla võtan kätte ja venitan uuesti, aga tegelikult on ka nii kena.


I haven't knitted a lace shawl for a long time, so when the new lace KAL was announced in Mustrimaailm forum I just had to participate. Per instructions Haapsalu shawl yarn (sold by Rees), handful of beads and 2.5mm knitting needles (should have been 3mm) were used. Needles could have been a bit bigger but I don't complain, it looks pretty, especially the plain knit in between.


Knitting with beads was a new technique for me and although it is a bit of a hassle, it looks very pretty and adds charm to an otherwise plainer knit. I will use the beads in the future again for sure.  Also, the original had only two repeats with nupps but I made three, as the shawl was a bit too small otherwise. Maybe I will stretch it out to get a better finish but will see. 


Lilly, suur tänu vedamast ja mulle sallikudumisisu tagasi andmast!
Thank you Lilly for organizing this knitting project and reminding me how much fun it is to knit lace! 

PS. Lumemarja nimi on minu enda väljamõeldud, sest just see tuli pähe kui valgel põhjal punakaid pärleid nägin. Originaalnime ei tea.
PS. The name "Snowberry" came to me when I saw the reddish beads on white background. I dont know the original name of the pattern.

8 kommentaari:

  1. Ma olen vist ainus kes ei tea midagi salakudumistest, aga ... imeline rätik ... tahaksin sellist!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Suur tänu Heli, vaata allpool olevat linki, sealt leiad mustri.

      Kustuta
  2. Väga ilus!!!
    Kas seda mustrit kusagilt osta ka saab?

    VastaKustuta
  3. Aitäh! Saime teada, et muster on http://www.ravelry.com/patterns/library/sofia-shawl-2, täiesti saadaval. :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh! See on vist küll järgmine pitsrätt, mille varrastele panen. .

      Kustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails