29. apr 2013

Kuidas käpikutest sõrmikud said / How Mittens Turned into Gloves

Hakkasin läti kindaraamatust punaste roosidega kindaid kuduma, jõudsin esimese mustrikorra kootud ja teist alustatud kui kudum vaikselt sosistas: "lihtsa musta sõrmikuna olen ilusam, lihtsa musta sõrmikuna olen ilusam, lihtsa musta sõrmikuna olen ilusam". Väga järjekindlalt sosistas (ausalt, ma pole hull) ja nii jäidki käpikud sel korral kudumata ja tulid hoopis mu elu teised sõrmikud.


Sõrmikute allserv on tehtud samamoodi kui neil käpikutel, st lõin silmused abilõngale üles, kudusin vajaliku pikkuse ära, siis panin allaserva vardad sisse, pöörasin tagasi ja kudusin kokku. Mässamist on nii küll veidi rohkem, aga tulemus on ilus ja korrektne.


Lõngaks Knit Picks Palette, mis on 1.5mm vardaga kirikinda kudumiseks väga sobis. Senini kudusin seda 2.5mmga ja oli ka täiesti paras.


I started to knit mittens with red rose pattern from new Latvian mitten book but as soon as I was done with the cuff and started the second pattern repeat, I got the feeling that this project doesn't want to turn out as a colorful mittens but should be finished as a plain black glove instead . Honestly, I am not crazy, but I have learned that when a project "tells" you something then you better follow it. Beginning of the cuff is finished the same way as I did for this mittens. 


Yarn is Knit Picks Palette again and to my surprise is perfect to be knitted with 1.5mm needles. I have used 2.5mm previously.  

Kõige õigemad värvid on teisel ja kolmandal esimestel pildil.
Second and third picture have closest to the right colors. 

Ilusat kevadet!
Have a nice spring!
Monika


10 kommentaari:

  1. Sõrmikud on väga kaunid ja stiilsed! Hea otsus hoopis sõrmkindad kududa!

    VastaKustuta
  2. Imekaunid kindad! Kas kollase silmasid roosidele peale, või on kootud sisse?

    VastaKustuta
  3. Aitäh Ülle! Ma olen ka ise rahul, sõrmikutena on need hoopis ilusamad ja mina sõrmikukudumisepalavikust haaratud :)

    Tänud Alleraa! Unustasin jah enne kirjutada, et kollane on peale silmatud. Pean seda veel veidi harjutama :)

    VastaKustuta
  4. Imeilusad kindad! Kuigi olen kindel, et ka labakutena oleks need imekaunid olnud, on praegune tulemus kindlasti stiilsem.

    VastaKustuta
  5. Meenutavad Kihnu nn moekindaid:) Väga ilusa variandi oled saanud, need rooside värvid mustal taustal, ilus!

    VastaKustuta
  6. Sosinal oli jumet ;) Said tõesti väga kaunid ja väljapeetud. Tubli töö!

    VastaKustuta
  7. Väga ilusad kindad. :) Küllap ka labakud roosidega tulevad. ;)

    VastaKustuta
  8. Ma olen sõnatu - nii võrratult ilusad kindad ja vahva saamislugu! Tõeline meistritöö. Imetlen!!!!

    VastaKustuta
  9. Vägavägaväga kaunid sõrmikud! Ja minu meelest sosistasid nad sulle kõrva just õiget juttu!

    VastaKustuta
  10. Helen, suur äitäh! Ma vaatasin ka ise mitu korda, et äkki teen ikka käpikud, aga siis tuli mustrit kuidagi liiga palju ja must sõrmik tundus kuidagi kõige õigem.

    Tänud Heli, mulle tuli ka Kihnu meelde :)

    Suur aitäh Martaberta, tore, et sulle meeldivad.

    Aitäh Diana, olen kindel, et tulevad. Kindakudumine on nakkav :)

    Suur tänu Aet! Ohh, see lugu oli veel pikem, täis pisaraid ja traagikat :) Lugu oli nimelt selles, et musta lõnga jätkus vaid teise kinda ühe sõrmeni. Tellisin usinalt uue ja kui pakk kohale jõudis, siis selgus, et see oli saadetud mu vanale aadressile. Kuna see asub siit vaid paar maja edasi, siis käisin ukse taga küsimas ja sattusin täiesti umbkeelse inimese otsa. Mu jutu peale ta vaid naeratas, no nii nagu hullumeelsele inimesele naerataks, et ta jumala pärast ei ründaks aga pakki ei andnud. Olin juba masenduses ja mõtlesin uue lõnga tellida, kui järgmisel päeval postiljoni juhtusin nägema. Rääkisin talle oma jutu ära ja ta oli väga kaastundlik ja lubas ise pakki küsima minna aga igaks juhuks kontrollis nende postkasti üle ja seal oligi pakikasti võti (need inimesed vist ei märganud seda). Näitasin oma isikuttõendava dokumenti ette ja sain paki kätte. Mul oli nii hea meel, et kaisutasin postiljoni ja tulin tantsides koju :)

    Suur tänu Barbaara! Vahel tuleb kuulata jah :)

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails