29. jaan 2011

Karumõmmi käpajäljed / Pawprints of a Teddy Bear


Üks ülipehme ja luksuslik sall. Lõngaks Fiesta Yarns Gracies Lace mille koostises 70% meriinot, 15% siidi ja 15% kashmiiri. Üks selliseid lõngu, millega läheb kudumine  äärmiselt kiiresti. Kootud varrastega 3 ja 4 mm. Suuruseks tuli 66 x 133 cm.


Mitmed lugejad kindlasti imestavad, miks mu sallil selline nimi on, sest põhiosa  muster on ju eelkõige tuntud jäälillede (Frost Flowers) mustrina ning seda leiab nii "Pitsiliste koekirjade" kui B. Wallkeri "Treasury Knitting Patterns" raamatutest. Minule jäi see muster esmakordselt silma hoopis 1983. aastal ilmunud "Burda Stricklehrbuch-ist", kus seda "karukäpa mustriks" nimetati. Täpsustavalt kirjutati seal veel, et tegemist on väga vana mustriga ning vanemas kirjanduses nimetatakse seda lihtsalt "vene mudeliks". Seega on heal lapsel (loe mustril) mitu nime. Ma jään antud juhul oma esialgse allika nimetuse juurde, sest see tundub  nii armas ja sobib lõnga värviga hästi kokku ka.

Äärepitsi muster jällegi "Haapsalu salli" raamatust. Pettusin veidi, sest selle mustriga ei õnnestunud ilusaid sakke saada. Lõppkokkuvõttes olen aga salliga väga rahul.


One very soft and luxurious shawl. Knitted from Fiesta Yarns Gracie Lace (70% Extrafine Merino/15% Silk/15% Cashmere), it's very-very nice yarn, pure pleasure to knit. Knitted with needles US 2.5 and US 6 mm, size 26' x 52'.


Center pattern is mostly known as "Frost flowers pattern", you can find it in books "Pitsilised koekirjad" and B. Wallker "Treasury Knitting Patterns". I encountered it first time in an old Burda Stricklehrbuch (printed in 1983), where it was called "Bear Paw Print Pattern". There was also written that it is a very old pattern and sometimes it is also called just "Russian pattern". I will stick with this name because it is kind of cute and fits to the color of the yarn. Border pattern is taken from Haapsalu Shawl book, it was a bit of disappointment, because the tips didn't work out too well. But I am pleased with the result anyway.



Kohtumiseni!
Until next time!

8 kommentaari:

  1. Absoluutselt! Lõngal ja lõngal on kudumisel vahe. Mõni lõng vat nagu ise kooks end käes. Tulemus on hõrk ja ilus!
    PS! Walkeri raamat on hea.

    VastaKustuta
  2. Oh kui kaunis sall, selle mustriga tulevad vist kõik kudumid superkenad. Sall tundub armsalt pehme:)

    VastaKustuta
  3. Armas lugu! Ja tõesti, imeilus muster. Alati tulemus väga kaunis, nagu Sinu salligi. Ja mis äärepitsi puutub, siis sellise toekama lõngaga väga kena ja rahulik ääristus sallile.

    VastaKustuta
  4. Juba silmaga näha, et see sall on ülipehme ja mõnus! Muster on hästi "paras" sellele lõngajämedusele.

    Kui äärepitsist rääkida, siis HS raamatus on pitsid külgeõmblemiseks, sul on venitus aga sedapidi, nagu oleks külgekootud st sakk on õhksilmuste kohal. Kui sa selle kudusid aga külge, siis suured sakid saab, kui servale anda juurde rohkem silmuseid. Minuarust pole ka sellel pitsil väga viga, silma küll ei riiva, et sakke pole ;-) Väga kena sall!

    VastaKustuta
  5. Mustril on väga tore lugu :)
    Mulle sall samuti väga meeldib, imeliselt pehme tundub!

    VastaKustuta
  6. Aitäh teile kõigile kiitvate sõnade eest!

    Nele, ma olen selle Walkeri raamatu osas täiesti Sinuga ühte meelt. Seni on mul olemas vaid esimene, järgmsied kolm on ostujärjekorras.

    Ülle, sall on tõesti väga mõnus ja pehme.

    Heli ja Triinu, tore, et teilegi see lugu meeldis. Mulle meeldivad sellised looga mustrid väga, see annab asjale kohe teise hõngu.

    Rees, Sul on õigus, see äärepits on külge kootud. Mu õmblusoskus on nimelt nii kehv, et külgeõmblemist pole seni julgenud ette võtta. Suur aitäh selle nipi eest, järgmine kord proovin kohe ära.

    VastaKustuta
  7. Ohhsaa..oleks äärepealt see sall kahe silma vahele jäänud!Muster on üks mu lemmikuid..ja lõng tõesti näeb väga luksuslik välja. Imearmas,täitsa kade kohe !!

    VastaKustuta
  8. Aitäh Sulle Kai! Ma arvan, et Sinu blogis ma selle mustriga kootud salli nägingi :)

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails