23. aug 2010

Notsu / Piglet

Tere kõigile, seekord juba Eestimaa pinnalt!

Ma pole elus kuigi palju mänguasju meisterdanud, kuid üks vanemast ajast säilinutest on see põrsas. Kudusin selle umbes 10 aastat tagasi rahvakunsti õpetaja õpingute ajal. Kirjud lõngad on enda värvitud, värviandjana kasutasin erinevaid looduslikke vahendeid.

Tööjuhise leidsin Kodukirjast, milles oli intervjuu Anu Rauaga. Ta rääkis, et eelistab soki ja kinnaste jaoks vajalikke kasvatamisi-kahandamisi õpetada läbi selliste loomade kudumise. Neisse saab kõik kokku koondada ja tulemuseks on põnev mänguasi. Näiteks, sea kõrvad on kahandatud kinnaste moodi.  Ma loodan, et mul on see kõik õigesti meeles, juhul kui olen kuskil eksinud, jätke julgesti kommentaaridesse märge ja teen paranduse. Pikkust on notsul 24 cm.



I have not knitted so many toys so far but this piglet is one of the old ones. It was knitted about 10 years ago. Coloured yarns are handdyed. This type of animals are created by Anu Raud. She used them to teach traditional decreases and increases used in socks and mittens.  I hope i remember it write, if not please feel free to feel any comments and I will make the corrections. The piglet is 24 cm long.



Kohtumiseni!
Until next time!

6 kommentaari:

  1. Nii vahva tegelane!
    Me käisime paar nädalat tagasi Heimtali koduloomuuseumis ja väljusime sealt paari taolise tegelasega ;)Punase ja kollasega - need ikka veel mu laste lemmikvärvid :D
    Aga Sinu loomake on kuidagi eriliselt armas!

    VastaKustuta
  2. Väga tore notsu:)
    Ise olen kahjuks vaid ühe mänguasja meisterdanud - roti. On teine praegugi alles... suvilas. Aga ma tunnen alati pisukest kadedust, kui teiste blogides kootud-heegeldatud mänguasju näen. Sinu omal on muidugi veel lisaväärtus nende kasvatamiste-kahanduste näol...

    VastaKustuta
  3. Just, klassika! Armas on näha notsut koduselt samblasel kivi.

    VastaKustuta
  4. Kihvt notsu! Käisin just sel nädalal Heimtali muuseumis ja imetlesin neid mänguasju seal. Kuulsin seal ka sellist juttu, et mänguasjade kudumise raamat on peagi ilmumas, kus sellised loomakesed sees on. Ootan igatahes huviga:)
    Kauaks Eestimaale jääd?

    VastaKustuta
  5. Mul on hea meel, et mu notsu teilegi meeldib! Suur aitäh kõigile heade sõnade eest!

    Ülle - tulime 2 nädalaks. Seda loomaraamatut jään minagi ootama, suur tänu infot jagamast.

    Heli - ostsin omale Käsitöö ära ja väga ilusad asjad on Sul valminud. Kuid nähes Su blogi pilte, meeldisid mulle need isegi enam, kuidagi armsamad olid.

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails