20. märts 2020

Südamesall / Hearts in Lace


See sall ja muster on minuga olnud juba mitu aastat. Esialgse versiooni, mida ma kudusin ühekordse lõngaga, harutasin üles ja taasalustamisel otsustasin suurema varda, kahekordse lõnga ning mustrimuganduse (allpool selgitan täpsemalt) kasuks. Ei suuda enam isegi meenutada, millal täpselt pildil olev versioon alguse sai, sest vahepeal panin kudumi kotti ära ja unustasin, siis jälle kudusin igal võimalikul juhul.


Lõngaks on kunagi Liina käest ostetud sallilõng kahekordsena (kokku kulus 126 grammi) ja muster pärineb ühest jaapani mustrikogumikust. Mina kudusin nö. valesti, st. algne variant eeldas mõlemal poolel kokkukudumist, mina aga järgisin mustrit vaid parempoolsel küljel ja läbikudumise rea tegin pahempoolsete silmustega. Tulemuseks on ilus südamemuster. Varras oli 2.5mm. Suurus 78cm x 140 cm


Äärepitsi aluseks üks Haapsalu salli äärepits, kuid kohandasin seda oma vajadustele vastavalt. Nurk oleks võinud veidi kenam olla, aga selleks hetkeks olin selle salliga juba nii palju mässanud, et tahtsin lihtsalt valmis saada. Varras oli 2.5mm. Suurus 78cm x 140 cm


This shawl and pattern has been keeping me busy for a while. First version was knitted with one strand of yarn and as a square, I did not like it and restarted with larger needles and two strands. To be honest I can't even remember when did I cast on the second time. Then it was put away and forgotten.
Original pattern is from a Japanese pattern book but I modified it and replace backside row with purl row. Knit with 2.5 needles and final size 78cm x 140 cm.


Püsige toas ja terved!
Stay safe and healthy!


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails