2. aug 2018

Lindudega pilt ja poolik kampsun / Bird Cross Stitch And Halfdone Sweater

Tänases postituses on mul rõõm näidata ristpistes pilti, mis valmis juba kevadel, kuid raami sisse sai alles eile. Viivituse põhjuseid on mitu. Esiteks oli sobiva suurusega (pilt oli 35 x 35 cm) raami leidmine oodatust keerulisem ning kui lõpuks raam leitud, siis oli pilt veidi väike. Aega ridade juurdetikkimiseks leidsin alles nüüd. 


See on Hiinast tellitud tikkimiskomplekt. Tahtsin teada, mida need endast kujutavad ja nii tellisingi prooviks ühe, mis sobis nii hinnalt kui värvikombinatsioonilt.


Komplektis olid muster, sorteeritud tikkimisniidid, nõel ja kangas, millele muster juba peale trükitud. Paberil oleva mustri jätsingi kohe kõrvale ja tikkisin trükitu järgi.
Alguses kartsin, et värvid ei pruugi pesus välja tulla või annavad värvi, kuid see hirm oli täiesti asjatu. Isegi puhta külma veega tuli kõik ilusti välja. Selline oli see värskelt pestuna põrandal kuivamas. Alt kumab käterätik läbi, mitte pole värvijäänused.


Miinuseid oskan nimetaksin kaks. Esiteks on tikkimisniitide kvaliteet on pigem vilets, kuid soovi korral võinuksin need DMC vastu välja vahetada, sest vastavad värvinumbrid olid kõik olemas. Teine negatiivne pool tuleb mustrist endast. Nimelt olid mõned kohad minu maitse jaoks liiga "kandilised", näiteks tikkisin ma lindude päid veidi kaarekujulisemaks. Tikkimisriie on jäik, kuid mulle meeldis, sest nii sain käes tikkida ja ei vajanud mingit raami.   

I am very happy to show you finished cross stitch project. It was Chinese kit and I ordered it only to see if they are worth the money and hassle. I loved the printed on pattern as it made stitching very easy, no need to follow the pattern, just pick the right color and keep stitching. All paint washed off without any problems. There were two negative aspects. First, the thread is not the best. They provide DMC conversion so I might consider switching threads out next time. And pattern was too "square", meaning that I stitched some spots, like the heads of the birds a bit rounder.

Praegu on mul veel pooleli Anna õpetuse järgi tehtud ülevalt alla kootav kampsun. See jäi enne puhkusereisi lõpetamata ja ma ei tahtnud nii suurt tööd kaasa vedada. Kampsun on ümberpööratav, ise valid, kumb mustripool rohkem meeldib ja väljapoole jääb. Pildilt pole veel näha, kuid alustasin varrukatega ja loodan varsti ära lõpetada. Ega talv ju taeva jää.



I am also working on this sweater. It is by Anna Kuduja and is reversable, knitted top down without any seams. I am working on sleeves right now.




LinkWithin

Related Posts with Thumbnails