22. okt 2014

Siilisall / Hedgehog Love Scarf

Jälle on käes aeg, mil peab mütsid-kindad-sallid ja soojad kampsunid kapist välja kraamima. Tütrele oli salli vaja ja Knitted Bliss blogis nähtud siilisall oli täpselt see õige.
Sall on küll väike kudum, aga lõpuks läks ikkagi päris kaua aega enne kui valmis sai. Harutasin mitmeid kordi, sest polnud tulemusega rahul. Pildil olev sall on kolmas variant. Esimesel korral tahtsin vältida tagaküljel olevaid lõngajookse ja kudusin samamoodi nagu eelmisel korral poja salli. Tegelikult oli päris ilus, aga liiga paks ja tohutu lõngaröövel.


Teise variandina proovisin originaalmustrit järgida, olin juba peaaegu lõpus, aga sall keerdus tohutult ja kuduja sisetunne ütles, et sellest ei saa asja. Harutasin üles. Kolmandal korral tegin oma tahtmise järgi, vaheossa kudusin soonikut ja südameid vaheldumisi ja kui põhiosa valmis, siis korjasin mõlemalt küljelt silmad üles ja kudusin sooniku otsa. Jah, siiliosad on veidi laiemad ja ka lõngajooksud taga alles, aga vähemalt olen ise rahul. See teine katsetus oli kuidagi liiga "südamlik", nüüd aga huvitavam.
Vardad 2.5 ja lõngad täiesti juhuslikud, mis kastist vastu vaatasid ja kokku sobisid.

Its this time of the year again. Fall is here and cold weather needs proper clothing, so dig out your mittens, hats and scarves. My daughter needed a new scarf and the hedgehog one I saw in the Knitted Bliss blog was just perfect. Although it is such a small knitting project, it still took me a while to finish. The scarf you are seeing on the picture is third version of it.


So, at first I wanted to avoid the strands on the back and knitted as Jaan-Erik's scarf. It did not look bad but was too thick and took lots of yarn. So, on second one I followed the original pattern but the scarf rolled itself horribly and did not look right. So, frogged it again and as third time is the charm, I followed my own instincts and knitted it exactly as I wanted. Middle part has alternating ribbing and hearts, it looked more interesting this way. So, after the scarf was done, I picked up the stitches on sides and knitted ribbing. Yes, the hedgehog ends are a bit wider and you can still see the yarn strands on reverse side but I am quite pleased with result.
Needles 2.5 mm and random yarn from the box which matched together.


Ilusat sügist!
Enjoy the season!

4 kommentaari:

  1. Väga-väga armas sall! Eks ole jah sallide puhul alati nii, et tuleb valida (liiga) paksu salli ja lõngajooksude vahel. sinu tulemus on aga igati armas.

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails