29. apr 2012

Lihtsalt pruun / Harvest Moon

Mustrimaailma foorumis korraldati Harvest Mooni kooskudumine ja alguses polnud mul üldse plaanis sellest osa võtta, aga siis hakkasid foorumisse ilmuma üha ilusamad pildid ja lõpuks ei suutnud ma enam vastu panna.


Lõngaks valisin Fishermen's Wooli. Poes sirutus küll käsi esmalt oatmeal värvitooni poole, millest ma need sõrmikud kudusin, siis aga märkasin alumisel riiulil seda pruuni värvitooni (Earth Brown) ja nii see mu korvi rändaski. Väga mõnus, märjalt lambalõhnaline lõng. Kokku kulus u. 2.5 tokki, sest kudusin kardigani 5-6 cm originaalist pikema. Kootud 4.5 mm vardaga, suurus L1.


Esimest muudatust ma juba mainisin, teiseks lõpetasin varrukate otsad ja allserva lõpetasin ripsiääre ja nöörpaelaga (selle kudusin kolme, mitte nelja silmusega nagu juhendis oli, muidu jäi minu arvates liiga lai). Kui seda uuesti kooksin, siis võtaksin kindlasti arvesse Meeli tarkusesõnu, kes omaltpoolt väga asjalikke muudatusi tegi.


There is a Harvest Moon cardigan KAL in Mustrimaailm forum. I didn't plan to participate at first but finally couldn't resist  all these pretty pictures posted there.  


Yarn is Fishermen's Wool, my first choice was oatmeal (these gloves are knitted from it), but then I noticed this brown (Earth Brown) and it was perfect. It is great to knit and smells a bit like a lamb when wet. 



As my cardigan is about 5-6 cm longer than original, then I used up about 2.5 skeins of yarn. Knitted on US 7, size L1. The other change I made is knitting end of sleeves and bottom in garter stitch plus i-cord (with 3 stitches instead of 4 as in original). If I would knit it again then I would follow the notes by Meeli.  


Pisiingel, suur aitäh Sulle kooskudumist korraldamast ja vedamast! Väga tore oli!
Pisiingel, thank you so much for organizing! I had lots of fun!


Järgmise korrani!
Until next time!





13 kommentaari:

  1. Nii ilus kampsun on see saanud ja lõng on ikka nii nämma:))) Mulle meeldib just see korrektne välimus sel sinu kampsunil väga!

    VastaKustuta
  2. Ilus kampsun :)Nööbi oled väga huvitava leidnud.
    Ma fännan neid taskuid ikka :)

    VastaKustuta
  3. Suurepärane viimistlus! Mulle tundub, et sellel kampsunil ei saagi mitte kellelgi mitte midagi viltu minna.
    Nööp on ka ülilahe :)
    Ja oma (foorumi)küsimusele pikkuse kohta, sain siit vastuse (oleks tulnud kohe blogisse uurima tulla...).
    Ja nüüd siis järgmise kooskudumise kallale :P

    VastaKustuta
  4. Aet, suur tänu! Lõng on tõesti mõnus, sel korral oli veidi sõlmeline, aga need said peidetud ja see lambalõhn, mis pestes tuleb. Võibolla olen imelik, aga mulle see tõesti meeldis, tekitab "eheda" tunde.

    Helle, suur aitäh! Nööbi leidisin täiesti juhuslikult oma enda kodustest varudest, olin selle kunagi ostnud, et "ilus ja äkki läheb kunagi vaja" :). Taskud teevad selle kudumi tõesti eriliseks ja neid on põnev kududa!

    Meeli, suur aitäh! Olen nõus, juhend on hästi kirjutatud ja kudum tuleb kindlasti välja. Samas meeldivad mulle väga need muudatused, mida Sina ja teised foorumikaaslased tegid, sest need teevad kudumise kergemaks ja tulemuse veelgi huvitavamaks. Mille kooskudumise me järgmiseks ette võtame?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Mul on sellised kudumid "järjekorras"
      http://www.ravelry.com/patterns/library/32-tunika
      http://www.ravelry.com/patterns/library/twinings
      http://www.ravelry.com/patterns/library/the-little-black-dress-2
      http://www.ravelry.com/patterns/library/still-light-tunic
      ja muidugi palju muudki

      Kustuta
    2. See twinings on väga isuäratav :)

      Kustuta
    3. Järgmiseks kooskudumiseks võiks võtta taas mõne stiilipuhta (pisi)elemandiga kudumi. Aga mis see oleks, ei oska veel välja pakkuda :P. Nähtavasti teeb Helle meile uue ettepaneku :D, tal on kohe mitmeid varnast võtta.

      Kustuta
  5. Mina võtan ka kiita, väga ilus tulemus on, just see, et kõik on paigas ja jonksus ja just nii nagu peab. Ja nööp muidugi! Oli äärmiselt meeldiv kooskududa, igatahes!

    VastaKustuta
  6. Väga armas kampsun, mulle meeldivad need vahvad taskud. Ja pruun on viimasel ajal minu lemmikvärviks kujunemas:)

    VastaKustuta
  7. Nii armsalt soe ja kaitsev värv ja tegumood:)

    VastaKustuta
  8. Väga kaunis tulemus! Ja sobib kui valatult. P.S. Mulle ka meeldib, kui lõngast tuleb niiskeks saades lambalõhna, just sellesama pärast, mis sinagi ütlesid - tekib selline päris-tunne.

    VastaKustuta
  9. Aitäh Barbaara! Mulle ka meeldis kooskududa, teine kord jälle!

    Triinu, suur aitäh!

    Tänud Ülle, taskute kudumine oli põnev kogemus, ma polnud seda enne teinud ja nii sai midagi uut katsetada. Pruun on ilus!

    Heli, aitäh! See on üks mõnus kudum!

    Helen, tänud! Tore kuulda, et kellegile veel lambalõhn meeldib :)

    VastaKustuta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails